מים ועוד מים ועדיף יום יומיים קודם – להרבות בשתייה!
* לרוב האנשים יש נטייה לשתות הרבה לאחר ארוחה מפסקת, מה שמפריע לעיכול וגורם לכבדות, נפיחות, כאבי בטן וגם צרבות, לכן מומלץ לשתות לאורך היום, לאכול שעה ואז סמוך לכניסת הצום לשתות מים ולא עד כאב בטן.
* מינרלים, ויטמינים וסוכרים, אלו הם 'החומרים הראשונים' להישרדות,
לכן, ארוחה עם פחמימה מורכבת שמתפרקת לאט, לצד ירקות (שגם מכילים נוזלים) והרבה מים בתאים מכל היום – יעשו לנו עבודה טובה.
* קופאין, תה, קולה, מלח גורמים לאיבוד נוזלים, אז כדאי להמנע, ועדיף כבר יום יומיים לפני תחילת הצום.
* לעיסה טובה של המזון, תורמת לתחושת שובע לזמן ממושך יותר.
* ארוחה עשירה בחלבון לפני צום לא מומלצת משום שהמטבוליטים של החלבונים מתפנים החוצה באמצעות הכליות – שתן.
בשתן אנחנו מאבדים גם נוזלים וגם מינרלים, לכן פחות מומלצת מנת חלבון גדולה.
* כדאי להמנע מפעילות גופנית מאומצת 24 שעות לפני תחילת הצום.
* בסיום הצום, אנחנו נותנים לגוף דבר ראשון – מים (בהדרגה), פירות ומרק ירקות.
למי שיש מסחטת מיצים קשים, אפשר להכין מיץ מסלק, גזר, תפוח ירוק, סלרי או כל שילוב אחר שאתם אוהבים. לאחר כשעה אפשר ורצוי לאכול ארוחה חלבונית, מע' העיכול כבר מלאה באנזימים ומיציי עיכול ומוכנה לעכל הכל!
גמר חתימה טובה ⚘⚘⚘
לייעוץ וכל שאלה, ליחצו על הקישור ודברו איתי:) https://bit.ly/2X5Vmo7
אפרת ראובני, נטורופתית
בריאות כאן ועכשיו ❤️