למי שלא התנסה, זה נשמע אולי מסובך מידי ולקיצוניים בלבד, אבל זה ממש לא! התהליך פשוט ביותר, מעלה ערך תזונתי, מקל על מערכת העיכול ומפחית ת"ל, כך שממש מומלץ לאמץ. מה צריך לעשות? 1. לברור, לשטוף היטב ולהשרות את הקיטניות לילה 2. בבוקר לשפוך את המים, להעביר למסננת, לשטוף פעם, פעמיים ביום, (לדאוג שיהיה לח) עדשים, כוסמת, שעועית מש – נובטים מהר ובקלות גם חומוס וקינואה, שעועית יותר מאתגר, לכן ממליצה להתחיל עם הקטניות הקלות להנבטה. * זמן ההנבטה יום עד שלושה, תלוי בסוג הקיטנית. לא הצלחתם פעם ראשונה? לא נורא, נסו שוב… בסוף זה יצליח! אם לא, דברו איתי:) מה עושים עם הקטניות המונבטות? טיפ לא.נשים עסוקים במיוחד ולכל מי שאוהב לקצר תהליכים במטבח: תשרו מראש כמות גדולה, לאחר ההנבטה חלקו ל-3 חלק בשלו (כמה דקות) ושימו בקופסה, כדי שיהיה זמין לשדרוג סלטים/ממרחים. חלק שימו במקרר לא מבושל ותוסיפו לתבשילים השונים: מרק/אורז/קציצות/טורטיות (הקטניות המונבטות לא מתקלקלות לפחות שבוע). ואת החלק השלישי שימו במקפיא. אם זו כמות גדולה, אז חלקו לקופסאות, ככה בקלות תכינו ארוחה משודרגת ובריאה במינימום זמן. ▪️ מתכון לטורטיות מושלמות עם כוסמת לאחר הנבטה: שימו בבלנדר/שייקר: 1/2 2 כוסות כוסמת (לאחר השרייה והנבטה) 1/2 1 כוסות מים 2-3 כפות שמן זית 2 כפות טחינה אתיופית מונבטטת כפית מלח הימלאיה, כמון, מלפל שחור * תוסיפו מים אם הבלילה סמיכה מידי * אני טחנתי חלק מהכמות עם עלי תרד – מקפיץ את הערך התזונתי! * אפשר להכין את הטורטיות גם בלי שומן בכלל. * מקפיאים ובעת הצורך שמים במחבת נון סטיק. רק בריאות! אפרת ראובני, נטורופתית 👈 לייעוץ וכל שאלה, כיתבו לי: 👈 לשדרוג הבריאות, לטיפים ומתכונים, ליחצו על הקישור והצטרפו לקבוצה: https://chat.whatsapp.com/C1R9uBTnigTJZEDjJRWlVJ