איזה אורז טוב לנו?!
אורז פרסי לבן – מסירים ממנו את הקליפה, הוא דל בערכים תזונתיים ובסיבים ומקפיץ רמות סוכר.
אורז בסמטי הודי לבן – למרות הסרת הקליפה, מכיל יותר ערך תזונתי.
אורז בסמטי הודי מלא – הרבה יותר ערך תזונתי מהבסמטי הלבן ויותר ערך תזונתי בהשוואה לאורז מלא אחר.
הבסמטי המלא – עשיר בויטמינים ומינרלים, ריכוז יותר גבוה של חלבון וסיבים, מה שגורם לעלייה מתונה של הסוכר בדם.
* מומלץ להשרות ולשטוף היטב לפני הבישול.
* האורז המלא דורש זמן בישול ארוך יותר.
* מכיל פחות עמילן.
יוצא אחד אחד…
ועוד משהו שיעזור לכם לוותר על הלבן לטובת המלא:
מחקרים הראו שלאורז מלא יתרונות בריאותיים רבים, ביניהם – הגנה מפני סוכרת 2 ושמירה על בריאות מערכת העיכול.
אז גם אם הלבן הרבה יותר מזמין ומפתה, אל תשכחו שהוא הרבה פחות מזין אותנו.
אפרת ראובני, נטורופתית
052-8012118