גלוטן הוא חלבון הנמצא במשפחת הדגנים: בחיטה ומוצריה (פסטה, בורגול, סולת, קוסקוס ועוד…), בשיפון, כוסמין ושעורה
לחם, פסטה, עוגות, פיצות 🥖🍕🥐
כמה טעים, ככה ממכר!!!
מה הבעיה❓
החיטה בימינו, זו לא החיטה שאכלו אבות אבותינו. החיטה שאנו אוכלים הונדסה גנטית, כדי שתהיה עמידה יותר לפגעי חרקים ומזג אויר ונוחה יותר לעיבוד וייצור בתעשיית המזון.
בנוסף, ריכוז הגלוטן בה גבוה יותר מאשר בדגנים אחרים.
בעבר, הרגישות לגלוטן התבטאה אצל חולי צליאק, אבל עם השנים והשינויים שהחיטה עברה, יותר ויותר אנשים פיחתו רגישות לגלוטן.
חשוב לדעת, שרגישות או אי סבילות לגלוטן, יותר קשה לאבחון והיא עשויה להיות הסיבה:
לבעיות עיכול
נפיחות בבטן
גזים
תאווה לפחמימות
צרבות
השמנת יתר
מגרנות
הפרעות שינה
אנרגיה ירודה
שינויים במצב הרוח
כאבי פרקים ושרירים
ועוד…
זה לא בהכרח שהגלוטן הוא האשם, אך כדאי להפסיק צריכתו לזמן מה, ולבחון אם יש הקלה באחד או יותר מהסימפומים המטרידים.
(אם נמנענו לפחות חודש ואין שינוי, כנראה שצריך לחפש את הגורם לאי הנוחות במקום אחר).
• כשאנו קונים מוצר "ללא גלוטן", הוא לאו דווקא בריא, לכן חשוב לקרוא את הרכיבים.
• עדיף לסמוך רק על מה שמכינים בבית ולא להתפתות למוצרים מזיקים שמתהדרים בצמד המילים "ללא גלוטן".
• בעוגות ופשטידות אפשר להשתמש בקמחים ללא גלוטן כמו קמח קוקוס, קמח שקדים, קמח חומוס, טף, קמח אורז, עדשים כתומות ועוד…
* אפשר לאכול בקלות תזונה מזינה, טעימה ומשביעה ללא גלוטן, רוצים לעשות את זה נכון? ליחצו על הקישור וכיתבו לי:
אפרת ראובני, נטורופתית.
בריאות כאן ועכשיו ❤️
תכנית לאורח חיים בריא בקלות