למה??
בגלל הסולנין
אמנם יש בחציל הרבה ערך תזונתי, סיבים ונוגדי חמצון, אך הסולנין לא כל כך טוב לנו ובעייתי בעיקר לסובלים מבעיות מפרקים, מחלות מעי דלקתיות וגם למי שיש נטייה לאבנים (בכליות, כיס מרה ודרכי השתן), בגלל שמכיל אוקסלט, שיכול לגרום להיווצרות אבנים.
בקיצור, בגלל הסולנין, מומלץ גם לבריאים, למתן את האהבה הזו לחצילים.
הכל במידה! ?
קבלו מוקפץ חגיגי יפה לעין וטעים לחיך:
חציל ופטריות פורטבלו
חציל כידוע סופח הרבה שמן, אז כדי להתגבר על העניין, שמתי קוביות חצילים במחבת נון סטיק, ללא שימון, עד שהתרככו ואז הוספתי קמצוץ שמן זית לעוד כמה דקות ושמתי בצד. אותו תהליך גם עם קוביות הגמבה.
הקפצתי טבעות בצל בשמן זית, (להזהר לא לצרוב מידי, כדי לא להגיע לחמצון השמן), הוספתי פטריות פורטובלו, טופו, את קוביות הגמבה והחציל.
תיבלתי ברוטב סויה, שמן שומשום, פלפל שחור גרוס, מלח ההימלאיה. יצא טעים!! (תבלו לפי טעמכם)
בתיאבון?
בריאותכאןועכשיו❣️
אפרת ראובני, נטורופתית 052-8012118