סיבולת לב ריאה:
אחד הקשיים באימון מאומץ וממושך הוא היכולת לשמור על קצב נשימה תקין שיספק חמצן לשרירים ויעזור לנו להמשיך באימון המאומץ לאורך יותר מדקות ספורות. כאשר מתחילים באימונים בחדר כושר או באימוני ריצה, ישנה מוטיבציה רבה להמשיך, אך הגוף לעתים עוצר אותנו: אנחנו מתחילים להתנשף, לחוש בחילה ורוצים לעצור – כל אלה הם סימן לכך שיש צורך לשפר סיבולת לב ריאה.
סיבולת לב-ריאה היא אחד מתוך עשרת מרכיבי הכושר הגופני הנחשבת כחיונית ביותר לשמירה על בריאות האדם ועל כושרו הגופני הכללי. היא מהווה את יכולתו של האדם להתמיד בפעילות גופנית לזמן ממושך. אנשים המעוניינים להיות ספורטאים צריכים לשפר מרכיב זה.
על מנת לבצע פעילות פיזית ממושכת, השריר זקוק לשני חומרים עיקריים – גלוקוז וחמצן. החמצן מגיע לגוף באמצעות הנשימה, כאשר האוויר אותו אנו נושמים מפורק מרכיביו השונים, ואת הגלוקוז הגוף משיג באמצעות תזונה נכונה. בנוסף, השרירים זקוקים למערכת יעילה של פינוי הפסולת הנוצרת במהלך השימוש באנרגיה.
כדי לפתח את היכולת האירובית דרושה תקופת פעילות נמרצת וארוכה ללא שינוי קצב במהלך הפעילות. סוגי הפעילויות המקובלות לפיתוח הסיבולת הן – ריצה (בחוץ/הליכון), הליכה למרחק, שחייה, אופניים, סטפר, ריקוד ויש אפשרויות פעילות נוספות. הפעילות האירובית לא רק משפרת סיבולת לב ריאה אלא משפיעה גם לטובה על הגוף כולו, כולל תפקודים קוגניטיביים ומנטליים ומעלה משמעותית את שריפת הקלוריות והשומנים.