לא כל הפחמימות רעות ומזיקות.
הגוף שלנו צריך פחמימות, השאלה איזה ומתי…
אם תקראו עד הסוף, תדעו יותר ואז יהיה לכם פשוט יותר ליישם.
צריך להבדיל בין פחמימות פשוטות לפחמימות מורכבות.
פחמימות פשוטות – סוכר, ריבה, שוקולד, ממתקים, עוגות, משקאות קלים – מזון דל בסיבים ומינרלים ועשיר בסוכרים פשוטים, שמעודדים השמנה ותחלואה. כשאנו אוכלים פחמימות פשוטות, הסוכר נספג מהר מאוד בדם, מה שגורם להפרשה מהירה של אינסולין ולאחר מכן לירידה חדה ברמות הסוכר בדם.
כל התנודות האלה גורמות להרבה צרות, ולעמידות התאים לאינסולין. תאי הלבלב האחראיים להפרשת האינסולין נשחקים וזה עלול להוביל אותנו לסוכרת.
פחמימות מורכבות – דגנים וקטניות: הזרעים השלמים מכילים שומנים וסיבים בתוכם, שעוזרים לספיגה איטית של הסוכר. כאשר רמת הסוכר עולה לאט, האינסולין מופרש בצורה מתונה יותר, אין עומס על הלבלב ויש תחושת שובע לאורך זמן, זו הסיבה שעדיף אורז מלא וקמח מלא על פני הלבן.
בפירות, יש סיבים, שמפחיתים ספיגת סוכר מהירה לדם, לכן עדיף לאכול את הפרי השלם ולא מיץ. מומלץ לאכול עם הפרי שקדים/אגוזים, כיוון שתוספת השומן מאטה את קצב ספיגת הסוכר בדם.
אם קראתם עד כאן, אולי התבאסתם שצריך להיפרד מהלבן, אבל בטח הבנתם שיש כאן בשורה טובה – הבריאות שלנו בהחלט בידינו!
בתמונה: פחמימות טובות 💪
* פוקצ'ות (כוסמין) עם שמן זית וזעתר, ופיצה טופו.
* ירקות בתנור
* טורטיות קינואה
* שעועית עם אורז בסמטי הודי מלא.
👈 לשדרוג הבריאות ולקבלת מתכונים וטיפים, הצטרפו לקבוצה השקטה שלי (אין אפשרות להגיב) https://chat.whatsapp.com/CfOgy40rl3Q4jfnZXkRB9X
אפרת ראובני, נטורופתית
בריאות כאן ועכשיו ❤️ תכנית לאורח חיים בריא והרזייה נכונה