המקור העיקרי שמזהם את כדור הארץ בארסן – חומרי הדברה, חומרי דישון, פסולת תעשייתית, יצור חשמל באמצעות פחם ועוד. חשיפה לארסן על פי מחקרים מעלה סיכון למחלות ממאירות, מחלות לב, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, קטרקט הפרעות קשב וריכוז ומחלות נוספות. חשיפה גבוהה לארסן אצל נשים הרות מעלה סיכון למומים ובעיות התפתחות. מכל גידולי האדמה, באורז נמצא ריכוז גבוה ביותר של ארסן וביחוד באורז שאינו אורגני. תינוקות ופעוטות הניזונים ממוצרים המבוססים על אורז, נחשפים ליותר ארסן ביחס למשקל גופם, לכן לא מומלץ שהאורז יהיה מזון יחיד או עיקרי בתזונת התינוק. כדי לצמצם את כמות הארסן באורז: 1. לשים לב לזן האורז – באורז בסמטי יש פחות ארסן 2. לשטוף עם הרבה מים לפני הבישול. לפי תחקיר של דר' גיל שחר, שטיפה מסירה דווקא מאורז בסמטי חלק מהארסן ולא מזני אורז אחרים. 3. בישול האורז בכמות גדולה של מים (רצוי עם מים שעברו סינון – ללא ארסן) וסינון האורז לאחר הבישול, (כמו שמכינים פסטה). בדרך זו מפחיתים 40%-60% מתכולת הארסן באורז, היחס בין האורז למים – 1:6 . לסיכום: 1. רצוי לאכול מגוון מזונות, דגנים וקיטניות, להשרות ולשטוף היטב לפני בישול (רצוי במים שעברו סינון). 2. להפחית אורז בתזונה לטובת כוסמת, קינואה, דוחן שמכילים ערך תזונתי גבוה. 3. להעדיף אורז בסמטי – פחות ארסן, פחות מעלה רמות סוכר ועם תכולת חלבון גבוהה יותר. 4. להפחית שמוש במזונות שמכילים אורז: חלב אורז, פריכיות אורז, דייסת אורז. המלצה: כיוון שאי אפשר להמנע לחלוטין מרעלים בסביבת המחיה שלנו, חשוב לקחת נוגדי חמצון עוצמתיים, שיסייעו לגוף להתמודד עם מתקפת הרדיקלים החופשיים מחוללי המחלות – להרבות באכילת פירות, ירקות ופירות יער.
מתכון לאורז עם קיטניות:
– כוס אורז בסמטי מלא (מבושל 3/4 בישול)
– כוס חומוס מונבט מבושל
– כוס עדשים מונבטות (לא מבושלות)
– בצל מאודה עם עלי סלק (אפשר לגוון עם ירקות שאתם אוהבים)
לכל הטוב הזה מוסיפים: 1 כוס מים רותחים קארי מלח הימלאיה מרתיחים הכל בערך 15-20 דקות.
* במתכון כזה אנו מצמצמים את כמות האורז לטובת קיטניות ומרוויחים עושר ויטמינים, מינרלים, סיבים וחלבון. רק בריאות אפרת ראובני, נטורופתית
* הדרכה תזונתית לאורח חיים בריא
👈 ליעוץ וכל שאלה, כיתבו לי https://bit.ly/2X5Vmo7