בתפוח – נוגדי חמצון חזקים (יחסית לפירות אחרים) ופעילות – אנטי ויראלית, אנטי דלקתית, אנטי אלרגית ואנטי סרטנית.
▪️ תהליכי החמצון שמתרחשים בגוף, גורמים להרס של תאים, לפגיעה במערכת החיסון ולהאצת תהליך ההזדקנות, לכן יש חשיבות רבה לנוגדי חמצון בתפריט שלנו ולאכילה של מגוון פירות וירקות.
חשוב לדעת: לתפוח – אינדקס גליקמי נמוך, (ביחס לפירות אחרים), כלומר, הוא לא מציף את הדם בסוכר. (מיץ תפוחים כן, לכן לא מומלץ לסוכרתיים).
▪️ בתפוחים יש תכולת פקטין גבוהה – פקטין – סיב מסיס מים, הסיבים המסיסים מעכבים מעבר הסוכר לדם, מפחיתים כולסטרול ע"י ספיחתו וקושרים שומנים.
▪️ חשוב: אל תוותרו על הקליפה.
▪️ על פי מחקרים לתפוחים יכולה להיות תרומה משמעותית בהפחתת סיכון למגוון רחב של מחלות כרוניות ובשיפור הבריאות הכללית.
אז אכלו תפוח אחד ביום, לצד מגוון מזונות מן הצומח, לבריאות טובה יותר.
ליעוץ וכל שאלה / למתכונים בריאים, כיתבו לי: https://bit.ly/2X5Vmo7
אפרת ראובני, נטורופתית.