מערכת הבריאות בישראל נחשבת לאחת מהמתקדמות ביותר בעולם, וכיום בכל בתי החולים והמרפאות ניתן למצוא מכשור רפואי חדשני ומתקדם טכנולוגית. שירותי הרפואה בישראל עוברים בשנים האחרונות שינוי משמעותי מאחר שמשרד הבריאות מקדם את נושא הבריאות הדיגיטלית, ובנוסף כיום רבים מהמטופלים זוכים לשירותי רפואה מותאמים אישית במסגרת הטיפול הביתי ושירותי הרפואה מרחוק.
מערכת הבריאות על כל רבדיה מגייסת בימים אלו אנשי מקצוע מיומנים ובעלי ידע הנדסי על מנת לתפעל ולתחזק באופן שוטף את המכשור הרפואי המתקדם. יש ביקוש רב לאנשי מקצוע מוכשרים, בעיקר הנדסאים, כדי להמשיך בקידום מהפכת הרפואה הדיגיטלית ועל מנת להפעיל את הציוד הרפואי החדשני המבוסס על טכנולוגיות מתקדמות ובהן גם בינה מלאכותית (AI), למידת מכונה, ראייה ממוחשבת וכדומה. לכן, לימודי מכשור רפואי הפכו למסלול לימודים מבוקש ונחשק, הדיפלומה של הנדסאי מכשור רפואי מהווה כרטיס כניסה ישיר למערכת הבריאות ובוגרי המסלול נהנים משלל אפשרויות תעסוקה ומתנאים טובים.
מדוע כדאי ללמוד הנדסאי מכשור רפואי?
כאמור, המכשור הרפואי החדש מחייב ידע וכלים לצורף תפעול, תחזוקה וביצוע בדיקות וטיפולים שונים. מערכת הבריאות המתקדמת במדינת ישראל מאמצת טכנולוגיות חדשניות על מנת לשפר את השירותים הרפואיים הניתנים למטופלים, הן בחדרי הניתוח בבתי החולים ובמרכזים הרפואיים והן במרפאות, בקופות החולים, במכוני ההדמיה, בקליניקות הקהילתיות וכדומה.
תהליכי הדיגיטליזציה בעולם הרפואה שינוי את כללי המשחק במערכת הבריאות על כל רבדיה, אך קיים מחסור באנשי מקצוע מיומנים לתפעול ולתחזוקה המכשור הרפואי החדשני. על כן, כל מי שמעוניין לפתח קריירה מאתגרת ומעניינת המשלבת בין עולמות הרפואה לעולמות ההנדסה מוזמן ללמוד הנדסאי מכשור רפואי. הלימודים מקנים את כל הידע והניסיון המעשי ובוגרי המסלול נחטפים במהירות לעבודה וזוכים לתנאים טובים ולעבודה עם שליחות ותרומה לחולים ולקהילה.
בוגרי מסלול הלימודים להכשרת הנדסאי מכשור רפואי חייבים להשלים תקופת התלמדות מעשית על מכשיר רפואי אחד ועליהם להגיש פרויקט גמר. הסטודנטים יכולים להתמחות על מכשיר רפואי נוסף על מנת להוציא תעודת טכנולוג רפואי, זו תעודה יוקרתית המאפשרת יותר אפשרויות תעסוקה.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי מכשור רפואי הינם אחד מן התנאים הבאים:
· זכאות לתעודת בגרות מלאה.
· זכאות לתעודת בגרות חלקית כל עוד יש למועמד ציון עובר (55 ומעלה) בבחינות הבגרות הבאות: מתמטיקה לפחות 3 יחידות לימוד, אנגלית לפחות 3 יחידות לימוד ועברית 2 יחידות לימוד (מקצועות העברית הם – ספרות, הבעה, לשון או חיבור).
· תעודת סיום של המכינה הטכנולוגית.
· תעודת סיום של מכינה קדם אקדמית ללימודים גבוהים בציון עובר לפחות.
· תעודת טכנאי מוסמך או תואר ראשון ממוסד לימודים אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
מועמד מעל גיל 35 יכול להתקבל בתנאים מסוימים גם אם יש לו רק תעודת השכלה של 12 שנות לימוד. כמו כן, מועמדים שחסר להם ציון באחד ממקצועות הבגרות שנקבעו כתנאי סף לקבלה ללימודי מכשור רפואי יוכלו להתקבל ללימודים על תנאי אך עליהם להשלים את מקצוע החובה עד תום שנת הלימודים הראשונה (ציון עובר לפחות).
אפשרויות קריירה לבוגרי הנדסאי מכשור רפואי
אפשרויות התעסוקה של בוגרי הנדסאי מכשור רפואי כוללות בין היתר את התפקידים והעיסוקים הבאים:
· ניהול וביצוע בדיקות ואבחונים באמצעות מכשור רפואי על פי הנחיות הרופא.
· טיפול על פי הנחיות הרופא באמצעות מכשור רפואי.
· הכנת תוצאות לצוות הרפואי וסיוע באבחון הבדיקות.
· תחזוקה שוטפת של מכשור רפואי מתקדם בחדרי ניתוח, חדרי טיפולים ואשפוז, מרפאות, קליניקות ועוד.
· הדרכת צוותים רפואיים, לרבות אנשי סיעוד על תפעול נכון של מכשירים רפואיים מתקדמים טכנולוגית.
· שיווק מכשור רפואי, כולל שיווק ציוד ומכשירים בתחום הדימות הרפואי.
· סיוע מקצועי, ייעוץ וליווי תהליכי רכש בבתי חולים ומרפאות.