▪️ ירקות עדיף לבשל בקליפתם.
סלק למשל, משרים כמה דקות בסבון 'סטרילי' (כך מומלץ לשטוף את כל הירקות), ואז מבשלים עם הקליפה. כשמקלפים, מאבדים חלק גדול מהרכיבים התזונתיים למים.
▪️ מאדים בצל ולא מטגנים, כדי לא לחמצן את השמן.
איך? מוסיפים מעט מים, וכשהבצל מתרכך מוסיפים שמן זית לכמה דקות.
יוצא טעים 😊 אולי פחות ממטוגן, קריספי חלומי, אבל שווה לנו הרבה יותר!!
▪️ נפרדים ממלח לבן לצמיתות! משתמשים במלח הימלאיה/אטלנטי בלבד.
▪️ מלח – מפחיתים למינימום! אם נוסיף מלח בסוף הבישול, נזדקק להרבה פחות מלח.
▪️ בישול ואפיה רק עם שמן זית ושמן קוקוס – ולהגביל כמות.
נקודת העישון של שמן זית – 180 מעלות, אז באפיה להשתדל לא לעבור את הטמפרטורה.
מוקפץ עם תיבול מנצח:
במחבת נון סטיק לאדות בצל במים, להוסיף שמן זית כשמתרכך, ואז רצועות גזר (להעזר בקולפן), זוקיני, וטופו.
* אפשר להוסיף מגוון ירקות, חומוס שבושל מראש וכל מה שאתם אוהבים…
תיבול
👇🏻
חלב קוקוס
רוטב סויה
שמן שומשום
פלפל שחור
מלח הימלאיה
* טופו – סופח טעמים וטעמו משתנה לפי התיבול.
למי שלא מתחבר ממליצה לנסות להתרגל לטעם ולהרווח סידן וחלבון איכותי מהצומח.
רק בריאות⚘
אפרת ראובני, נטורופתית
ליווי בתכנית לאורח חיים בריא והרזייה נכונה
👈 לשדרוג הבריאות, לטיפים ומתכונים פשוטים, ליחצו על הקישור והצטרפו לקבוצה שקטה:
https://chat.whatsapp.com/C1R9uBTnigTJZEDjJRWlVJ
👈 זמינה לכל שאלה:
https://bit.ly/2X5Vmo7
#לאהוב_את_עצמך_יותר ❤️